Hvordan laver læger angioplastik?
Hvordan laver læger angioplastik?

Video: Hvordan laver læger angioplastik?

Video: Hvordan laver læger angioplastik?
Video: Bypassoperation 2024, September
Anonim

Angioplastik bruger et ballon-tippet kateter til åbne et blokeret blodkar og forbedre blodgennemstrømningen. Det læge bruger medicinsk billeddiagnostik til guide kateteret til blokeringen. Ballonen er oppustet til åbne karret og forbedre blodgennemstrømningen. Det kan gøres med eller uden et metalnetrør kaldet en stent.

Ved også, hvordan udføres angioplastik?

Angioplastik er en procedure til at genoprette blodgennemstrømningen gennem arterien. Du har angioplastik på et hospital. Når røret er på plads, puster lægen ballonen op for at skubbe pladen udad mod arteriens væg. Dette udvider arterien og genopretter blodgennemstrømningen.

Derudover, er angioplastik en større operation? An angioplastik er en kirurgisk procedure for at åbne de blodkar, der forsyner blod til din hjertemuskel. Proceduren kaldes også en perkutan transluminal koronar angioplastik eller perkutan koronar intervention. I mange tilfælde indsætter læger en kranspulsstent efter en angioplastik.

Hvor alvorlig er en angioplastik ligeledes?

Som med alle typer kirurgi, koronar angioplastik medfører risiko for komplikationer. Dog risikoen for alvorlig problemerne er små. Komplikationer kan forekomme under eller efter en angioplastik . Det er almindeligt at have blødninger eller blå mærker under huden, hvor kateteret blev indsat.

Hvad er forskellen mellem en stent og angioplastik?

Angioplastik er en procedure til at åbne indsnævrede eller blokerede blodkar, der forsyner blod med hjertet. Disse blodkar kaldes kranspulsårerne. En kranspulsåre stent er et lille metalnetrør, der udvider sig inde i en kranspulsår. EN stent placeres ofte under eller umiddelbart efter angioplastik.

Anbefalede: