Hvad er et anti-A-antistof?
Hvad er et anti-A-antistof?

Video: Hvad er et anti-A-antistof?

Video: Hvad er et anti-A-antistof?
Video: What are Antibodies | Health | Biology | FuseSchool 2024, Juni
Anonim

Et serum indeholdende anti-A antistoffer er blandet med noget af blodet. For eksempel, hvis en persons blodprøve er agglutineret af anti-A antistof , men ikke anti -B antistof betyder det, at A-antigenet er til stede, men ikke B-antigenet. Derfor er blodtypen A.

På samme måde kan du spørge, hvad betyder anti A -antistof?

A. An anti - antistof er en antistof der binder sig til andre antistoffer ! Du tager patientens røde blodlegemer og tilføjer lidt Coombs' reagens (en antistof at vilje binde til stort set ethvert humant immunglobulin. Det fremstilles ved at injicere humant Ig i et andet dyr, som en mus.).

For det andet, hvad er anti A og anti B antistoffer? Antistoffer (agglutininer) for antigenerne A og B findes i plasmaet, og disse kaldes anti-A og anti - B . Det tilsvarende antigen og antistof findes aldrig i det samme individ, da de, når de blandes, danner antigen- antistof komplekser, der effektivt agglutinerer blodet.

Udover ovenstående, hvad gør anti A -antistoffer?

Antistoffer produceret mod ABO blodgruppe antigener Anti -A og anti -B binder til røde blodlegemer og aktiverer komplementkaskaden, som lyserer røde blodlegemer, mens de stadig er i kredsløbet (intravaskulær hæmolyse). De fleste dødsfald forårsaget af blodtransfusion er resultatet af transfusion ABO - uforeneligt blod.

Hvilken blodtype har antistoffer?

Blodgruppe B har B antigener med anti-A-antistoffer i plasmaet. Blodgruppe A har A-antigener på de røde blodlegemer med anti- B antistoffer i plasmaet. Denne kombination af antigener og antistoffer bestemmer, hvilken blodtype du sikkert kan få til medicinske formål.

Anbefalede: