Hvad er en heterokaryot celle?
Hvad er en heterokaryot celle?

Video: Hvad er en heterokaryot celle?

Video: Hvad er en heterokaryot celle?
Video: The different types of mutations | Biomolecules | MCAT | Khan Academy 2024, Juni
Anonim

Et heterokaryon er et multinukleat celle der indeholder genetisk forskellige kerner. Heterokaryotisk og heterokaryose er afledte udtryk. Et medicinsk eksempel er en heterokaryon sammensat af kerner fra Hurler syndrom og Hunter syndrom. Begge disse sygdomme resulterer i problemer i mucopolysaccharid metabolisme.

På samme måde kan man spørge, hvad betyder Heterokaryot i biologi?

Heterokaryotisk refererer til celler, hvor to eller flere genetisk forskellige kerner deler en fælles cytoplasma. Det her er stadiet efter Plasmogami, fusionen af cytoplasmaet, og før Karyogamy, fusionen af kernerne. Det er hverken 1n eller 2n. Det er i svampeorganismers seksuelle reproduktionscyklus.

Hvad er også forskellen mellem heterokaryot og dikaryot? dikaryot betyder - per definition - at der er præcis to kerner i celler, står der ikke, at de to kerner er genetisk adskilte! heterokaryot betyder også kun én ting: kernerne (antallet er ikke vigtigt) er genetisk adskilte.

Derudover, hvad er en dikaryot celle?

Dikaryoner er celler hvori to kerner, en fra hver forælder celle , dele en enkelt cytoplasma i en periode uden at gennemgå atomfusion.

Hvorfor er en svamp Dikaryotisk?

I modsætning til andre champignon arter, hvor de enkelte celler typisk menes at være dikaryot (dvs. indeholder to genetisk adskilte haploide kerner) gennem de fleste stadier af livscyklussen ser de somatiske celler i Armillaria ud til at hver indeholde en enkelt diploid kerne.

Anbefalede: