Hvilken mislyd høres ved aortastenose?
Hvilken mislyd høres ved aortastenose?

Video: Hvilken mislyd høres ved aortastenose?

Video: Hvilken mislyd høres ved aortastenose?
Video: Aortastenose 2024, Juli
Anonim

Det aortastenose mislyd er diamantformet og systolisk og udstråler langs aorta udstrømningskanalen. Toppen af mumlen bevæger sig mod S2, når ventilområdet indsnævres. Klassisk set er aortastenose knurren høres bedst ved den højre øvre brystkant (hvor den er hård og støjende).

Heraf, hvilken slags mislyd høres ved aortastenose?

Det mumlen af aortastenose er typisk en mid-systolisk udstødning mumlen , hørt bedst over” aorta område”eller højre andet interkostalrum, med stråling ind i højre hals.

På samme måde er et hjerteklump det samme som aortastenose? Stenose af aorta eller lungeklapper vil resultere i en systolisk mumlen , da blod udstødes gennem den indsnævrede åbning. Med hensyn til mitral- og trikuspidalklapperne, stenose ville resultere i en diastolisk mumlen og regurgitation a systolisk mislyd . Andet mumler vil blive diskuteret i deres respektive afsnit.

Hvis man tager dette i betragtning, hvilken mislyd hører man ved mitralstenose?

Efterhånden som sværhedsgraden af mitralstenosen øges, stiger trykket i venstre atrium, og mitralventilen åbner tidligere i ventrikeldiastolen. Der vil blive hørt et mellemdiastolisk buldrende mumlen med presystolisk accentuering efter åbningen snap . Murren høres bedst i det apikale område og udstråles ikke.

Giver aortastenose et murren?

I alvorlig Aortastenose der er en diamantformet systolisk mumlen som varer i hele systolen. Det mumlen er højt og højere tonehøjde end mumlen af mild aortastenose . det er forårsaget ved forkalkning af aorta ventilfoldere.

Anbefalede: