Hvad er funktionen af oropharynx?
Hvad er funktionen af oropharynx?

Video: Hvad er funktionen af oropharynx?

Video: Hvad er funktionen af oropharynx?
Video: The Pharynx Anatomy and Function | Epiglottis + Larynx Examined 2024, Juli
Anonim

Det svælg mandler, eller adenoider, er placeret på bagvæggen af nasopharynx. Det oropharynx er bag den bløde mund i munden og er under nasopharynx. Det fungerer som en passage for mad, der bevæger sig fra munden til spiserøret og til luft, der bevæger sig til og fra næsehulen.

Hvad består oropharynx i denne forbindelse af?

Oropharynx. Oropharynx består af tungen fra circumvallatet papiller , bagud for epiglottis, mandlerne, de tilhørende svælgvægge og blød gane . Orofarynx er blevet det mest almindelige sted for hoved- og halstumorer i USA og er et almindeligt oprindelsessted i Europa.

Hvad er funktionen af epiglottis derudover? Epiglottis er en bladformet flap af brusk placeret bag tungen, øverst på strubehoved eller stemmeboks. Epiglottis hovedfunktion er at lukke luftrøret under spisning, så mad ikke ved et uheld indåndes.

På denne måde, hvad er funktionen af svælg og strubehoved?

Dens funktion er at regulere passagen af luft til lungerne og mad til spiserøret . Svælget eller halsen er passagen, der fører fra munden og næsen til spiserøret og strubehoved …

Hvor er oropharynx placeret i kroppen?

Oropharynx . Det oropharynx ligger bag mundhulen og strækker sig fra uvula til hyoidbenets niveau. Den åbner sig fortil, gennem isthmus faucium, ind i munden, mens den i dens laterale væg, mellem palatoglossalbuen og palatopharyngealbuen, er palatin-mandelen.

Anbefalede: