Hvorfor er eosin methylenblå agar selektiv og differentiel?
Hvorfor er eosin methylenblå agar selektiv og differentiel?

Video: Hvorfor er eosin methylenblå agar selektiv og differentiel?

Video: Hvorfor er eosin methylenblå agar selektiv og differentiel?
Video: Preparation of Selective and Differential Media - Amrita University 2024, Juli
Anonim

Eosin Methylenblå (eller EMB ) Agar er en Selektiv & Differential Medium. Det selektiv og differentiel aspekter skyldes farvestofferne Eosin Y og Methylen blå og sukkerarterne laktose og saccharose i mediet. det er Selektiv fordi det tilskynder nogle bakterier til at vokse, mens det hæmmer andre.

Spørgsmålet er også, er eosin methylenblå agar selektiv eller differentiel?

Eosin methylenblå agar ( EMB ) er en selektiv og differential medium, der bruges til at isolere fækale colibakterier. Eosin Y og methylenblåt er pH -indikatorfarvestoffer, der kombineres til dannelse af et mørk lilla bundfald ved lav pH; de tjener også til at hæmme væksten af de fleste gram-positive organismer.

Man kan også spørge, hvorfor er MacConkey agar selektiv såvel som differentiel? MacConkey Agar (MAC) er en selektiv og differential medium designet til at isolere og differentiere enterics baseret på deres evne til at fermentere laktose. Galdesalte og krystalviolet hæmmer væksten af grampositive organismer. Laktose giver en kilde til fermenterbart kulhydrat, hvilket muliggør differentiering.

På samme måde, hvad er eosin methylenblå agar selektiv for?

Eosin Methylenblå ( EMB ) agar er en begge selektiv og differentielt kulturmedium. det er selektiv dyrkningsmedium for gramnegative bakterier (selekterer mod grampositive bakterier) og bruges almindeligvis til isolering og differentiering af coliformer og fækale coliformer.

Hvilken ingrediens gør EMB Agar differential?

Eosin – methylenblå ( EMB ) Agar er en differential medium til påvisning af gramnegative enteriske bakterier. Mediet indeholder pepton, lactose, saccharose, dikaliumphosphat, eosin og methylenblåt farvestoffer.

Anbefalede: