Hvad er et nukleolært ANA -mønster?
Hvad er et nukleolært ANA -mønster?

Video: Hvad er et nukleolært ANA -mønster?

Video: Hvad er et nukleolært ANA -mønster?
Video: QD10 - The Nucleolar ANA 2024, September
Anonim

ANA'er defineres som at have mønstre . F.eks nukleolært mønster ses mere almindeligt i sygdommen sklerodermi. De plettede mønster ses under mange tilstande og hos mennesker, der ikke har nogen autoimmun sygdom.

Tilsvarende kan man spørge, hvad betyder et nukleolært ANA -mønster?

Homogen (diffus) associeret med SLE, blandet bindevævssygdom og lægemiddel-induceret lupus. Speckled-associeret med SLE, Sjögren syndrom, sklerodermi, polymyositis, leddegigt og blandet bindevævssygdom. Nukleolær -associeret med sklerodermi og polymyositis.

Hvad er også et normalt Ana -mønster? Normal Resultater ANA rapporteres som en "titer". Lavtitere er i rækkevidde på 1:40 til 1:60. En positiv ANA test er af meget større betydning, hvis du også har antistoffer mod den dobbeltstrengede form af DNA. Tilstedeværelsen af ANA bekræfter ikke en diagnose af systemisk lupus erythematosus (SLE).

På denne måde, hvad er nukleolært mønster?

En perifer mønster indikerer, at fluorescens forekommer ved kanterne af kernen i et pjusket udseende; det her mønster er næsten eksklusiv for systemisk lupus. En plettet mønster findes også i lupus. En anden mønster , kendt som en nukleolært mønster , er almindelig hos mennesker med sklerodermi.

Hvad betyder et glat ANA-mønster?

En positiv ANA test rapporteres normalt som både et forhold (kaldet a titer ) og a mønster , såsom glat eller plettet . Visse sygdomme er mere tilbøjelige til at have visse mønstre . Jo højere titer , jo mere sandsynligt er resultatet et "sandt positivt" resultat, betyder du har betydelige ANA'er og en autoimmun sygdom.

Anbefalede: