Hvad gør udricle og saccule?
Hvad gør udricle og saccule?

Video: Hvad gør udricle og saccule?

Video: Hvad gør udricle og saccule?
Video: Utricle and Saccule balance and equillibrium 2024, Juli
Anonim

Det utricle og saccule er de to otolith -organer i hvirveldyrets indre øre. De er del af balanceringssystemet (membranøs labyrint) i forhallen af knoglelabyrinten (lille ovalt kammer). De bruger små sten og en tyktflydende væske til at stimulere hårceller til at registrere bevægelse og orientering.

Hvad gør Saccule i overensstemmelse hermed?

Saksen er en seng af sensorisk celler i det indre øre. Det oversætter hovedbevægelser til neurale impulser for hjernen at fortolke. Saksen opdager lineær accelerationer og hoved vipper i det lodrette plan.

Hvad indeholder saccule og utricle også? Det utricle og sække hver indeholde en makula, et organ bestående af en plet hårceller dækket af en gelatinøs membran indeholdende partikler af calciumcarbonat, kaldet otolitter.

Med hensyn til dette, hvordan fungerer utricle og saccule?

Der er to sæt endeorganer i det indre øre eller labyrint: de halvcirkelformede kanaler, som reagerer til rotationsbevægelser (vinkelacceleration); og udricle og saccule inden for vestibulen, som reagerer til ændringer i hovedets position med respekt til tyngdekraft (lineær acceleration).

Hvad registrerer lineær acceleration?

Forstuen er en region i det indre øre, der indeholder saccule og udricle, som hver indeholder en makula til registrere lineær acceleration . Makulaen af saccule ligger i en næsten lodret position. Dens funktion er at opdage lodret lineær acceleration . Det er en 2 mm gange 3 mm lap af hårceller.

Anbefalede: