Er sesamolie og sesamfrøolie det samme?
Er sesamolie og sesamfrøolie det samme?

Video: Er sesamolie og sesamfrøolie det samme?

Video: Er sesamolie og sesamfrøolie det samme?
Video: Sesame oil.  Why sesame oil is unsuitable for stir-fry. 2024, Juni
Anonim

Det ser ud til at sesamolie / sesamfrøolie er samme ting , men de findes i to forskellige varianter: en lys, klar olie lavet af det rå frø og en mørkere, meget smagfuld olie lavet af ristet frø.

Tager dette i betragtning, er sesamolie og ristet sesamolie det samme?

Varme presset sesamolie (men ikke ristet ) bruges til madlavning med højere temperatur eller stegning/omrøring. Og - ristet sesamolie er en SÆSON olie som du tilføjer for smag. Hvis du fik en dårlig smag fra ristet sesamolie -så har du tilføjet for meget eller overophedet det!

For det andet, hvad kan jeg bruge i stedet for sesamolie? Som en erstatning til uristet sesamolie , mest lys olier vil virke (lys oliven, peanut, raps, solsikke osv.). Enhver møtrik eller frøolie skal være temmelig tæt. ristet sesamolie har en meget federe og nuttier smag. Det kunne måske tilnærmes med et lys olie og tilføjer ristet sesam til din ret.

Tilsvarende, er til-olie og sesamolie det samme?

Koldpresset sesamolie er næsten farveløs, mens indisk sesamolie (Gelly eller til olie ) isgolden og kinesisk sesamolie er normalt en mørk brun farve. Ligeledes koldpresset sesamolie har mindre smag end den ristede olie , da det er produceret direkte fra rå, frem for ristet frø.

Kan du lave mad med sesamfrøolie?

sesamolie har et meget lavt røgpunkt, og selvom der er nogle kinesiske retter, der bruger ristede sesamolie at stege ingredienserne, såsom tre kop kylling, anbefales det ikke til høj varme madlavning . Undgå hør- frøolie og brug ikke smør eller afkortning til at røre ved.

Anbefalede: