Hvorfor er diskriminantvaliditet vigtig i forskning?
Hvorfor er diskriminantvaliditet vigtig i forskning?

Video: Hvorfor er diskriminantvaliditet vigtig i forskning?

Video: Hvorfor er diskriminantvaliditet vigtig i forskning?
Video: Discriminant Validity 2024, Juni
Anonim

Diskriminerende . At etablere gyldighed , det er vigtig for ikke kun at vise, at instrumentet er forbundet med målinger af det samme koncept, men også at det ikke er forbundet med mål af begreber, der er forskellige.

Hvad er god diskriminantgyldighed så?

Konvergent validitet tager to foranstaltninger, der formodes at måle den samme konstruktion og viser, at de er relaterede. Omvendt diskriminerende gyldighed viser, at to foranstaltninger, der ikke formodes at være relaterede, faktisk ikke er relaterede. Begge typer gyldighed er et krav for fremragende konstruktion gyldighed.

Udover ovenstående, hvad er et eksempel på diskriminant validitet? Diskriminerende gyldighed tester, om troede urelaterede konstruktioner i virkeligheden ikke er relaterede. Diskriminerende gyldighed ville sikre, at de ikke-overlappende faktorer i undersøgelsen ikke overlapper hinanden. Til eksempel , bør selvværd og intelligens ikke hænge sammen (for meget) i de fleste forskningsprojekter.

Også spurgt, hvordan etablerer man diskriminant validitet?

Diskriminerende gyldighed . Til etablere diskriminerende gyldighed , skal du vise, at foranstaltninger, der ikke burde være relaterede, i virkeligheden ikke er relaterede. I figuren nedenfor ser vi igen fire mål (hver er et emne på en skala).

Hvad betyder divergerende validitet?

Ved psykologisk testning, Divergerende gyldighed bruges til at afgøre, om en test er for lig en anden test. Hvis en test viser sig at korrelere for stærkt (eller være for ens) med en anden test, tyder det på, at testene måler det samme og er for ens til at blive betragtet som forskellige.

Anbefalede: