Hvad leverer venstre kolikarterie?
Hvad leverer venstre kolikarterie?

Video: Hvad leverer venstre kolikarterie?

Video: Hvad leverer venstre kolikarterie?
Video: Sådan fungerer et sundt hjerte 2024, Juli
Anonim

Venstre kolikarterie . Det venstre kolikarterie er den første gren af inferior mesenteric pulsåre og leverer blod til den faldende tyktarm og tværgående tyktarm, som begge er dele af tyktarmen.

Folk spørger også, hvad leverer den rigtige kolikarterie?

Højre kolikarterie . SMA er en af tre store arterier at forsyninger blod til tyktarmen. Efter at have forgrenet SMA'en højre kolikarterie deler sig ved tyktarmen og danner en nedadgående pulsåre (som slutter sig til ileocolic pulsåre ) og en stigende pulsåre (som slutter sig til midten kolikarterie ).

Hvad leverer den inferior mesenteriske arterie også? Det ringere mesenterisk arterie (IMA) er en stor gren af abdominal aorta. Det leverer arteriel blod til organerne i bagtarmen – den distale 1/3 af den tværgående tyktarm, miltbøjning, nedadgående tyktarm, sigmoid tyktarm og endetarm.

Også at vide er, hvad leverer den midterste kolikarterie?

Det mellemkolikarterie er en gren af det overlegne mesenteriske pulsåre det meste forsyninger den tværgående tyktarm. Det opstår lige under bugspytkirtlen. Det passerer inferior og anteriort mellem lagene af den tværgående mesocolon og deler sig i venstre og højre grene.

Hvor leverer den overlegne mesenteriske arterie blod til?

Den øvre mesenteriske arterie er et stort blodkar i fordøjelsessystemet. Denne arterie forgrener sig fra abdominalen aorta og leverer iltet blod til bugspytkirtlen og de nederste dele af tarm . Dette inkluderer den nederste tolvfingertarmen , såvel som Tværgående tyktarm.

Anbefalede: