Hvad er blikteorien?
Hvad er blikteorien?

Video: Hvad er blikteorien?

Video: Hvad er blikteorien?
Video: What Is TIN, Creating TIN Model In ArcGIS 10 & Comparison of TIN And DEM || GIS And RS Lecture 04 2024, Juli
Anonim

I lacansk psykoanalytik teori , det stirre er den ængstelige sindstilstand, der følger med den selvbevidsthed, som man kan ses og se på. Den psykologiske effekt på den person, der udsættes for stirre er et tab af autonomi ved at blive bevidst om, at han eller hun er et synligt objekt.

På samme måde kan du spørge, hvad forstår du ved blikteori?

Introduktion til Elementer af GAZE teori . Blikket kan defineres som den måde, folk ser på emner eller objekter i en given tekst. Konceptet med stirre (ofte også kaldet stirre eller, på fransk, le regard), er i analyse af visuel kultur, er en, der beskæftiger sig med, hvordan et publikum ser på de mennesker, der præsenteres.

Tilsvarende, hvad er Mulveys teori? mandligt blik

I betragtning af dette, hvad er teorien om kvindeligt blik?

Det kvindeligt blik er en feministisk film teoretisk udtryk, der repræsenterer stirre af kvinde seer. I moderne brug er kvindeligt blik er blevet brugt til at henvise til perspektivet a kvinde filmskaber (manuskriptforfatter/instruktør/producer) bringer til en film, der ville være anderledes end en mandlig opfattelse af emnet.

Hvad er Laura Mulveys definition af det mandlige blik?

Laura Mulveys mandlige blik teori • Visual Pleasure and Narrative Cinema var et essay skrevet af Laura Mulvey •Et essay, der opfandt udtrykket Mandligt blik ”Som hurtigt blev en meget velkendt og diskuteret teori • I film, the mandligt blik opstår, når publikum sættes i perspektivet for en heteroseksuel mand.

Anbefalede: