Hvad er funktionen af floemvæv i plantetransportsystemet?
Hvad er funktionen af floemvæv i plantetransportsystemet?

Video: Hvad er funktionen af floemvæv i plantetransportsystemet?

Video: Hvad er funktionen af floemvæv i plantetransportsystemet?
Video: Xylem and Phloem - Transport in Plants | Biology | FuseSchool 2024, Juni
Anonim

Phloem er det vaskulære væv, der er ansvarlig for transport af sukker fra kildevæv (f.eks. Fotosyntetisk blad celler) til at synke væv (f.eks. ikke-fotosyntetiske rodceller eller udvikle blomster). Andre molekyler som f.eks proteiner og mRNA transporteres også gennem hele planten via floem.

Hvad er derfor xylemvævets hovedfunktion i plantetransportsystemet?

Xylem er en af de to typer transportvæv i karplanter, floem er den anden. Xylems grundlæggende funktion er at transportere vand fra rødder til stængler og blade , men det transporterer også næringsstoffer.

Hvor findes floemvævet også i planter? Phloem parenkymceller, kaldet overførselsceller og grænseparenkymceller, er placeret nær de fineste grene og afslutninger af si rør i bladåre, hvor de også fungerer i transport af fødevarer. Phloem fibre er fleksible lange celler, der udgør handelens bløde fibre (f.eks. hør og hamp).

Hvordan fungerer floemtransport i denne forbindelse?

Phloem er vaskulært væv, der flytter mad gennem hele planten. Det gør dette gennem en række rør, der forbinder sukkerkilder (f.eks. blade) til sukkervaske (f.eks. voksende frugt, stilke og rødder). Phloem kan laves af sigteceller, sigterør og sigteplader.

Hvad ville der ske, hvis floemvæv beskadiges i planter?

Det væv hedder floem hjælper med at transportere den mad, som er tilberedt eller fremstillet af bladene, til andre områder af plante . Så det er floem bliver ødelagt eller får beskadiget , så vil ingen ledning af mad forekomme i plang kroppen og denne den plante vil ikke forblive i live.

Anbefalede: