Er et meningitisudslæt hævet eller fladt?
Er et meningitisudslæt hævet eller fladt?

Video: Er et meningitisudslæt hævet eller fladt?

Video: Er et meningitisudslæt hævet eller fladt?
Video: Meningococcal Disease: Signs, Symptoms and Vaccines 2024, Juli
Anonim

Normalt er udslæt er ikke hævet , så huden føles usandsynligt ru eller ujævn. I første omgang blev udslæt kan være mild og subtil, men det kan sprede sig til større hudområder. Andre typer af meningitis producere andet udslæt . Hvis en person har nogen udslæt og symptomer på meningitis , bør de søge læge med det samme.

Desuden hvordan ser et meningitisudslæt ud hos småbørn?

Det fører til knækkede blodkar, og de kan ligne en udslæt , som læger kalder en petechial udslæt . Hos babyer og voksne, en meningitis udslæt kan ligner følgende: bittesmå røde, lyserøde, brune eller lilla stiftmærker (petechiae) på huden. lilla blå mærke- synes godt om mærker.

Bør derudover et udslæt forsvinde under glas? Hvis dit barn har en klynge af røde eller lilla pletter, skal du trykke på siden af en klar drink glas fast imod udslæt . I dette eksempel er pletterne stadig synlige gennem glas . Dette kaldes en ikke-blanchering udslæt - det gør ikke falme.

Desuden, hvor vises udslæt med meningitis?

Det udslæt kan være sværere at se på mørk hud, men kan være synlig i lysere områder, især fodsåler, håndflader, mave eller på indersiden af øjenlåget eller mundvigen. 'Glastesten' kan bruges til at afgøre, om en udslæt er eller ikke er et symptom på meningitis.

Hvordan ser et meningitisudslæt ud?

Efterhånden som infektionen skrider frem, kan blodkar blive beskadiget. Dette kan forårsage en svag hud udslæt at ligner små stifter. Pletterne kan være lyserøde, røde eller lilla. I de tidlige stadier kan disse symptomer afvises som en ridse eller let blå mærker.

Anbefalede: