Hvor nøjagtig er en urincytologisk test?
Hvor nøjagtig er en urincytologisk test?

Video: Hvor nøjagtig er en urincytologisk test?

Video: Hvor nøjagtig er en urincytologisk test?
Video: Смарт-Часы Maimo Watch - Детальный ОБЗОР + ТЕСТЫ 2024, Juli
Anonim

Det nøjagtighed af urincytologi afhænger af flere faktorer, der hovedsageligt er relateret til tumorkvalitet, prøvens art og prøveudtagning. Det har man længe vidst urincytologi er nøjagtig i diagnosen urothelial carcinoma af høj kvalitet (HGUCA) med cytohistologisk korrelation rapporteret så højt som 98%.

I betragtning af dette, hvad viser en urincytologi test?

Urincytologi er en prøve at lede efter unormale celler i din urin . Den bruges sammen med andre test og procedurer til diagnosticering urin tarmkræft, oftest blærekræft. Din læge kan måske anbefale en urin cytologi test hvis du har blod i din urin (hæmaturi).

Efterfølgende er spørgsmålet, hvor lang tid det tager at få urincytologi -resultater? Rutinemæssig biopsi og cytologi resultater kan være klar som snart som 1 eller 2 dage efter prøven kommer til lab . Men der er mange grunde, nogle tager meget længere at færdiggøre.

Med hensyn til dette, kan blærekræft påvises med en urintest?

Urinalyse: En måde at prøve til blærekræft er at kontrollere for blod i urin (hæmaturi). Urinalyse kan hjælpe med at finde nogle blærekræft tidligt, men det har ikke vist sig at være brugbart som rutinescreening prøve . Urin cytologi: I dette prøve , bruges et mikroskop til at lede efter Kræft celler i urin.

Hvor præcis er fisketesten for blærekræft?

FISK er 42-83% følsom for påvisning af pTa- og pT1-læsioner og 92-100% følsom for pT2-4 invasive læsioner hos patienter med kendte blærekræft , mens urincytologi giver følsomheder på 24-50% for pTa- og pT1-læsioner og 78-85% for pT2-4 invasive læsioner.

Anbefalede: