Hvornår blev fingeraftryk første gang brugt af politiet?
Hvornår blev fingeraftryk første gang brugt af politiet?

Video: Hvornår blev fingeraftryk første gang brugt af politiet?

Video: Hvornår blev fingeraftryk første gang brugt af politiet?
Video: Serial Killer: David "Stutter Box" Carpenter 2024, Juli
Anonim

1892 - Alvarez & Galton

I Buenos Aires, Argentina i 1892 lavede inspektør Eduardo Alvarez først kriminel fingeraftryk identifikation. Han var kunne identificere Francisca Rojas, en kvinde, der myrdede sine to sønner og skar hendes egen hals over i et forsøg på at skyde skylden på en anden.

Hvornår begyndte på samme måde fingeraftryk at blive brugt af politiet?

1891 - Vucetich Juan Vucetich, en argentiner Politi Officiel, begyndte den første fingeraftryk filer baseret på Galton -mønstertyper. Først inkluderede Vucetich Bertillon-systemet med filerne.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvornår begyndte fingeraftryk i Storbritannien? Verdens første Fingerprint Bureau åbnede i Calcutta, Indien i 1897. Det første Fingerprint Bureau i Storbritannien var grundlagt i Scotland Yard i 1901. Henry Classification System var accepteret i England og Wales.

Bare så, hvem var den første person, der blev dømt af fingeraftryksbeviser, og hvornår skete det?

Harry Jackson. Sagen om Harry Jackson er kendt som værende først straffesag i Det Forenede Kongerige, hvor en person befandt sig dømt baseret på fingeraftryksbevis . Den 27. juni 1902 blev en række billardkugler stjålet fra et hus i Denmark Hill, South London under et indbrud.

Hvornår blev fingeraftryk tilladt i retten?

1911 - Fingeraftryk accepteres først af U. S. domstole som et pålideligt identifikationsmiddel.

Anbefalede: