Hvad betyder en Glasgow Coma Scale på 3?
Hvad betyder en Glasgow Coma Scale på 3?

Video: Hvad betyder en Glasgow Coma Scale på 3?

Video: Hvad betyder en Glasgow Coma Scale på 3?
Video: Glasgow Coma Scale made easy 2024, September
Anonim

Det Glasgow koma skala bruges til at vurdere patienter i en koma . Initialen score korrelerer med sværhedsgraden af hjerneskade og prognose. Det Glasgow Coma -skala giver en score i området 3 -15; patienter med snesevis af 3 -8 er normalt siges at være i en koma.

Under hensyntagen til dette, hvad er GCS 3 rent medicinsk?

Definition . Det GCS er summeringen af scoringer for øjen-, verbale og motoriske reaktioner. Mindste score er a 3 hvilket indikerer dyb koma eller en hjernedød tilstand.

Udover ovenstående, hvad er de tre kendetegn ved en Glasgow Coma -skala? Det GCS har tre komponenter: øje, verbale og motoriske reaktioner. De tre værdier betragtes separat og summeres. Det lavest mulige GCS er tre (dyb koma eller død), mens den højeste er 15 (fuldt opmærksom og orienteret).

hvad er et niveau 3 koma?

En patient ved fuld bevidsthed har en Glasgow Koma Score på 15. En person i en dyb koma har en Glasgow Koma Resultat af 3 (der er ingen lavere score). Ranchoen Niveau of Cognitive Functioning Scale (LCFS) er en skala, der bruges til at vurdere kognitiv funktion hos mennesker med hjerneskade.

Hvad indikerer en Glasgow Coma-skala på 8 eller mindre?

Det laveste score for hver kategori er 1, derfor laveste score er 3 (ingen respons på smerte + ingen verbalisering + ingen øjenåbning). EN GCS på 8 eller mindre angiver alvorlig skade, en af 9-12 moderate skader, og en GCS -score på 13-15 opnås, når skaden er mindre.

Anbefalede: