Hvad er LFS-test?
Hvad er LFS-test?

Video: Hvad er LFS-test?

Video: Hvad er LFS-test?
Video: Audio / Broadcast: Hvad er Loudness 2/2 2024, September
Anonim

Det her prøve analyserer TP53-genet, som er forbundet med Li-Fraumeni syndrom ( AKU ). AKU forårsager en signifikant øget risiko for at udvikle tidlig kræft, herunder bløddelssarkom, osteosarkom, lungekræft, præmenopausal brystkræft, hjernetumorer, adrenokortisk carcinom (ACC) og leukæmi.

Bare så, hvad er LFS?

Li-Fraumeni syndromet ( AKU ) er et arveligt kræftforudsætningssyndrom, der først blev rapporteret i 1969 af Dr. En øget risiko for melanom, Wilms 'tumor, som er en type nyrekræft, og kræft i mave, tyktarm, bugspytkirtel, spiserør, lunge og kønsceller (kønsorganer) er også blevet rapporteret.

Er der på samme måde en kur mod Li Fraumeni syndrom? På dette tidspunkt, der er ingen standard behandling eller helbrede for LFS eller en germline TP53 -genmutation. Med nogle undtagelser er kræftsygdomme hos mennesker med LFS behandlet det samme som for kræft hos andre patienter, men forskning fortsætter om, hvordan man bedst håndterer de kræftformer, der er involveret i AKU.

Simpelthen, hvordan tester du for Li Fraumeni syndrom?

Li - Fraumeni syndrom er diagnosticeret baseret på kliniske kriterier og/eller genetisk test for mutationen i TP53 -genet.

Har alle tp53-genet?

Alle har to eksemplarer af TP53 -gen , som vi tilfældigt arver fra hver af vores forældre. Mutationer i et eksemplar af TP53-gen kan øge chancen for, at du udvikler visse typer kræft i dit liv. Folk med TP53 mutationer har Li-Fraumeni syndrom (LFS).

Anbefalede: