Er Purkinje-fibre pacemakerceller?
Er Purkinje-fibre pacemakerceller?

Video: Er Purkinje-fibre pacemakerceller?

Video: Er Purkinje-fibre pacemakerceller?
Video: Conduction system of the heart - Sinoatrial node, AV Node, Bundle of His, Purkinje fibers Animation 2024, Juli
Anonim

Fysiologisk, specialiseret ventrikel celler kendt som Purkinje fibre kan fungere som en pacemaker når sinus og atrioventrikulære noder ikke fungerer korrekt, hvilket resulterer i en ventrikulær flugtrytme eller idioventrikulær rytme med en hastighed på ca. 30 til 40 slag/min. hos hunde og 60 til 130 slag/min. hos katte.

Er Purkinje -fibre på denne måde nerveceller?

Purkinje celler , også kaldet Purkinje neuroner, er neuroner i hvirveldyr, der er placeret i cerebellar cortex i hjerne . Purkinje celle kroppe er formet som en kolbe og har mange trådlignende forlængelser kaldet dendritter, som modtager impulser fra andre neuroner kaldet granulat celler.

Udover ovenstående, hvad er hjertets pacemakerceller? Sinoatrial (SA) node eller sinus node er hjertets naturlig pacemaker . Det er en lille masse specialiserede celler i toppen af højre atrium (øvre kammer i hjerte ). Det producerer de elektriske impulser, der forårsager din hjerte at slå.

I overensstemmelse hermed, hvilket lag af hjertet findes Purkinje-fibre?

ːrˈk?nd?i/ pur-KIN-jee; Purkinje-væv eller subendokardiegrene) er placeret i hjertets indre ventrikulære vægge lige under endokardium i et rum kaldet subendokardiet.

Hvilken rolle spiller Purkinje -fibre?

Purkinje fibre er netværk af fibre der modtager ledende signaler med oprindelse i atrioventrikulær knude (AVN), og samtidig aktiverer venstre og højre ventrikel ved direkte at stimulere det ventrikulære myokardium.

Anbefalede: