Hvad er PAH nyre?
Hvad er PAH nyre?
Anonim

Formål. måle nyre plasma flow. Para-aminohippurat ( PAH ) clearance er en metode, der bruges i nyre fysiologi at måle nyre plasmaflow, som er et mål for nyre fungere.

På denne måde udskilles PAH?

PAH filtreres af glomeruli og er aktivt udskilt ved de proksimale tubuli. Ved lave plasmakoncentrationer (1,0 til 2,0 mg/100 ml) blev et gennemsnit på 90 procent af PAH fjernes af nyrerne fra nyrernes blodstrøm i et enkelt kredsløb.

Hvad er endvidere den maksimale clearanceværdi i en normal nyre? Sekretionshastigheden afhænger af transportøren. Hvis transportøren er langsom, afhænger sekretionen af fu. Meget effektiv aktiv transport (og fravær af enhver reabsorption) kan føre til en maksimal renal clearance af ClRen = RBF. Dette er den øvre grænse for renal clearance.

Når man holder dette for øje, hvad er blodgennemstrømningen til nyrerne?

Blodstrømning Blod strømmer til nyrerne gennem højre og venstre nyre arterier. Inde i hver nyre disse forgrener sig til mindre arterioler. Det blod er på meget højt tryk og flyder gennem arteriolerne ind i en lille knude af fartøjer kaldet Glomerulus.

Hvad bruges PAH til?

Para-aminohippurat ( PAH ) clearance er en metode brugt i nyrefysiologi til måling af renal plasmaflow, som er et mål for nyrefunktionen.

Anbefalede: