Hvordan påvirker blodets viskositet blodgennemstrømningen?
Hvordan påvirker blodets viskositet blodgennemstrømningen?

Video: Hvordan påvirker blodets viskositet blodgennemstrømningen?

Video: Hvordan påvirker blodets viskositet blodgennemstrømningen?
Video: 폐 염증 3강. 폐 염증을 빼내는 혈류손따기 시연장면. Demonstrate removal of concentrated white blood to revive the lungs. 2024, Juni
Anonim

Øget viskositet øger modstanden mod blodgennemstrømning og øger derved hjertets arbejde og forringer organperfusion. Ligesom melasse, hvornår blod bliver kold, bliver den "tykkere" og flyder langsommere. Derfor er der et omvendt forhold mellem temperatur og viskositet.

Hvordan påvirker viskositeten desuden blodgennemstrømningen og blodtrykket?

Forholdet mellem BP og viskositet er sådan, at givet en konstant systolisk BP, hvis blodets viskositet stiger, vil den totale perifere modstand (TPR) nødvendigvis stige og derved reducere blodgennemstrømning . Omvendt, hvornår viskositet falder, blodgennemstrømning og perfusion vil stige.

hvordan påvirker blodvolumen blodgennemstrømningen? Ændringer i blodvolumen påvirke arterielt tryk ved at ændre hjerteudgang. En stigning i blodvolumen øger det centrale venetryk. En stigning i højre ventrikelslag bind øger pulmonal venøs blodgennemstrømning til venstre ventrikel og øger derved venstre ventrikels forspænding og slagtilfælde bind.

Hvad påvirker ligeledes blodets viskositet?

De primære determinanter for blodets viskositet er hæmatokrit, rød blod celledeformation, rød blod celleaggregering og plasma viskositet . Andet faktorer påvirker blodets viskositet omfatte temperatur, hvor en stigning i temperaturen resulterer i et fald i viskositet.

Hvorfor bliver blod tyktflydende?

Som med mange ting i kroppen, blod er afhængig af en balance for at opretholde en normal konsistens. Hvis en ubalance i de proteiner og celler, der er ansvarlige for blod og blod koagulering udvikler sig, din blod kan blive for tyk. En række faktorer kan forårsage tyk blod , såsom: overskud blod celler i omløb.

Anbefalede: