Hvordan kan en lille stikprøvestørrelse påvirke validiteten?
Hvordan kan en lille stikprøvestørrelse påvirke validiteten?

Video: Hvordan kan en lille stikprøvestørrelse påvirke validiteten?

Video: Hvordan kan en lille stikprøvestørrelse påvirke validiteten?
Video: Small sample size confidence intervals | Probability and Statistics | Khan Academy 2024, Juli
Anonim

Lille prøve størrelse Reducerer statistisk magt

Kraften i et studie er dets evne til opdage en effekt når der er en til blive opdaget. EN prøve størrelse det er også lille øger sandsynligheden for, at en type II -fejl skæver resultaterne, hvilket reducerer undersøgelsens magt.

På samme måde bliver det spurgt, hvordan påvirker stikprøvestørrelsen validiteten?

Man kan spørge hvorfor prøve størrelse er så vigtigt. Svaret på dette er, at det er passende prøve størrelse er påkrævet for gyldighed . Hvis prøve størrelse den er for lille, den vil ikke give efter gyldig resultater. En passende prøve størrelse kan producere nøjagtighed af resultaterne.

hvordan påvirker stikprøvestørrelsen data? Prøvestørrelse er en vigtig overvejelse for forskning. Større prøvestørrelser give mere præcise middelværdier, identificere outliers, der kan skæve data i en mindre prøve og giver en mindre fejlmargin.

Udover dette, hvad er problemet med lille prøvestørrelse?

Dette er en ægte problem fordi lille prøve størrelse er forbundet med: lav statistisk effekt. forhøjet antal falske opdagelser. oppustet effekt størrelse skøn.

Hvad er formlen for prøvestørrelse?

n = N*X / (X + N - 1), hvor X = Zα/22 *p*(1-p) / MOE2og Zα/2 er den kritiske værdi af normalfordelingen ved α/2 (f.eks. for et konfidensniveau på 95%, α er 0,05 og den kritiske værdi er 1,96), MOE er fejlmarginen, p er prøve andel, og N er befolkningen størrelse.

Anbefalede: