Hvad er en fossa i menneskelig anatomi?
Hvad er en fossa i menneskelig anatomi?

Video: Hvad er en fossa i menneskelig anatomi?

Video: Hvad er en fossa i menneskelig anatomi?
Video: Израиль | Мертвое море 2024, Juli
Anonim

fossa . [fos´ah] (pl. foss´sae) (L.) en rende eller kanal; i anatomi , et hul eller deprimeret område. amygdaloid fossa depressionen, hvor tonsillen ligger.

Hvilken funktion har en fossa på samme måde?

Eksempler omfatter supraorbital foramen, infraorbital foramen og mentale foramen på kraniet. Fossa - En lav fordybning i knogleoverfladen. Her kan den modtage en anden ledknogle eller virke for at understøtte hjernestrukturer. Eksempler omfatter trochlear fossa , posterior, mellem og anterior kranie fossa.

For det andet, hvor mange Fossas er der i kraniet? Gulvet i kraniehulen er opdelt i tre forskellige fordybninger. De er kendt som den forreste kranie fossa , midten kraniel fossa og bageste kranie fossa . Hver fossa rummer en anden del af hjernen. Det forreste kraniet fossa er den mest lavvandede og overlegne af de tre kranier fossae.

Hvilke knogler har desuden en fossa?

En fossa (fra det latinske "fossa", grøft eller skyttegrav) er en fordybning eller hul, normalt i en knogle, såsom den hypofysiske fossa, depressionen i sphenoid knogle . En meatus er en kort kanal, der åbner til en anden del af kroppen. En fovea (latin: pit) er en lille pit, normalt på hovedet af en knogle.

Hvor er fossabenet placeret?

Befinde sig i gulvet i det forreste kranial fossa ved midtlinjen er en del af etmoiden knogle , bestående af de opad ragende crista galli og til hver side af denne, de cribriforme plader.

Anbefalede: