Hvad er ratione Materiae?
Hvad er ratione Materiae?

Video: Hvad er ratione Materiae?

Video: Hvad er ratione Materiae?
Video: 16 ошибок штукатурки стен. 2024, Juli
Anonim

Jurisdiktion Ratione Materiae , ellers kendt som saglig jurisdiktion refererer til rettens autoritet til at afgøre en bestemt sag. Det er jurisdiktionen over sagens art og den søgte lettelse; i hvilket omfang en domstol kan tage stilling til personers adfærd eller tingenes status.

Hvad er definitionen på immunitet i loven endvidere?

Immunitetslov og juridisk Definition . Immunitet er en fritagelse, der er givet af statutten eller myndighederne fra en juridisk pligt, straf eller retsforfølgning. Der er generelt tre typer af immunitet på lov : diplomatisk immunitet som fritager udenlandske ambassadører fra de fleste amerikanske straffeforfølgelser.

Hvad er derudover statsimmunitet i folkeretten? Statens immunitet er princippet om International lov der fritager en stat fra anklagemyndighed eller sagsanlæg for overtrædelse af indenlandske love af en anden stat . Det betyder, at under suveræn statsimmunitet begreb en fremmed suveræn kan ikke indbringes for en andens ret stat uden dens begreber.

Ved også, hvad er proceduremæssig immunitet?

Immunitet fra retsforfølgning er en folkeretslære, der gør det muligt for en anklaget at undgå retsforfølgning for strafbare handlinger. Immuniteter er af to typer. Den første er funktionel immunitet , eller immunitet ratione materiae. Dette er en immunitet givet til mennesker, der udfører bestemte statsfunktioner.

Har statsoverhoveder diplomatisk immunitet?

Statsoverhoveder gør ikke har faktiske " diplomatisk immunitet . "I stedet giver international lov (en række konventioner og traktater) besøg Statsoverhoveder en kombination af funktionel immunitet knyttet til deres kontor og personlige immunitet for deres handlinger i embedet.

Anbefalede: