Hvad er apikal knop og lateral knop?
Hvad er apikal knop og lateral knop?

Video: Hvad er apikal knop og lateral knop?

Video: Hvad er apikal knop og lateral knop?
Video: Tilspændingsknap og risikoreduktion 2024, Juli
Anonim

Oversigt. Apikal dominans opstår, når shoot apex hæmmer væksten af sideknopper så planten kan vokse lodret. Det apikale knop producerer et hormon, auxin, (IAA), der hæmmer væksten af sideknopper længere nede på stammen mod aksillaren knop.

Desuden, hvad er en apikale knop?

Det apikal (Terminal) knop af en plante er det primære vækstpunkt placeret på spidsens spids (spids). Det er det dominerende knop , da det kan forårsage alle aksillære (laterale) knopper under dem for at forblive i dvale. Terminalen knop er det vigtigste vækstområde i de fleste planter.

Derudover, hvad er knoppen på en blomst? Knop, lille lateral eller terminal fremspring på stilk af en karplante, der kan udvikle sig til en blomst, blad eller skyde. Knopper opstår fra meristemvæv. I tempererede klimaer danner træer hvileknopper, der er modstandsdygtige over for frost som forberedelse til vinteren. Blomsterknopper er modificerede blade.

Hvad gør den laterale knopp på samme måde?

Den aksillære knop (eller sideknop ) er en embryonisk eller organogen skud, der er placeret i et blads aksel. Hver knop har potentialet til at danne skud og kan være specialiseret i at producere enten vegetative skud (stængler og grene) eller reproduktive skud (blomster).

Hvad sker der, når terminalknoppen fjernes?

Hvis en terminalknoppen fjernes , væksten af laterale knopper stimuleres, og planten bliver busket. Men hvis sideværts knopper eller grene er fjernet , vækst kanaliseres ind i terminal knopp og planten bliver højere eller længere.

Anbefalede: