Hvor mange linjer har Don Juan?
Hvor mange linjer har Don Juan?

Video: Hvor mange linjer har Don Juan?

Video: Hvor mange linjer har Don Juan?
Video: How Long Can an Aquascape LAST UP TO? | Q&A with Tommy 2024, Juli
Anonim

Med hensyn til struktur, Don Juan er skrevet i ottava rima, som refererer til stroferne i hver kanto. Hver har otte linjer , deraf 'ottava' (for jer musikfolk lyder det som 'oktav;' 'ottava' betyder 'otte'). Rimet ('rimaen') er et fast mønster: du har A-B-A-B-A-B-C-C til dine otte linjer.

På samme måde, hvor lang er Don Juan?

Byron selv kaldte det en "Episk Satire" ( Don Juan , c. xiv, st. 99). Byron gennemførte 16 cantos og efterlod en ufærdig 17. canto før sin død i 1824.

Don Juan (digt)

1. udgave omslag, udgivet 1819
Forfatter Lord Byron
Genre Historisk roman, satire
Udgivelsesdato 1819–24 (sidste kantoer udgivet posthumt)
sider 555 sider

Hvilken litterær form bruges også af Byron i Don Juan? Don Juan er skrevet i grupper på otte linjer iambisk pentameter, der følger et ABABABCC -rimskema, som er kendt som ottava rima. Dedikationen, seksten kantoer og fragmentarisk syttende cantos udgør digtet, som Byron insisterede var ufærdig.

Spørgsmålet er også, hvem der skrev digtet Don Juan?

Lord Byron

Hvad er den kontrollerende idé om Byrons Don Juan?

Digteren implicerer sine kærlighedsforhold, det implicitte er, at han elsker kvinder og nyder den gensidige behandling i kærlighed og lader mænd vie meget til deres elskere. Kærlighed er trods alt baseret på gensidig tillid og lighed. Dermed, Don Juan hjælper Byron at udtrykke sit eget synspunkt om kærlighed og kvinder.

Anbefalede: