Hvad sker der, når skjoldbruskkirtlen frigiver calcitonin?
Hvad sker der, når skjoldbruskkirtlen frigiver calcitonin?

Video: Hvad sker der, når skjoldbruskkirtlen frigiver calcitonin?

Video: Hvad sker der, når skjoldbruskkirtlen frigiver calcitonin?
Video: Great russian ukrainians: Kazimir Malevich. Vladimir Vernadsky. Andy Warhol (2022) Ukraine News 2024, Juli
Anonim

Calcitonin er frigivet ved skjoldbruskkirtlen kirtel, hvis mængden af calcium i blodbanen er høj. Calcitonin reducerer mængden af calcium og fosfor i blodet. Det gør det ved at bremse aktiviteten af celler, der findes i knogler, kaldet osteoklaster. Disse celler får calcium til at være frigivet da de 'renser' knogler.

Er calcitonin tilsvarende et skjoldbruskkirtelhormon?

Calcitonin er et peptid på 32 aminosyrer hormon udskilt af parafollikulære celler (også kendt som C -celler) i skjoldbruskkirtlen hos mennesker og hos mange andre dyr i den ultimofaryngeale krop. Det tilhører calcitonin -lignende proteinfamilie.

Hvad stimulerer desuden calcitoninsekretion? Calcitonin er et hormon på 32 aminosyrer udskilt af skjoldbruskkirtlens C-celler. Calcitoninsekretion er stimuleret ved stigninger i serumkalciumkoncentrationen og calcitonin beskytter mod udvikling af hypercalcæmi. Calcitonin er også stimuleret ved gastrointestinale hormoner såsom gastrin.

På samme måde bliver det spurgt, hvad der sker, når man har for meget calcitonin?

Hvis for meget calcitonin findes i blodet, kan det være et tegn på en type kræft i skjoldbruskkirtlen kaldet medullær kræft i skjoldbruskkirtlen (MTC). Høje niveauer kan også være et tegn på andre skjoldbruskkirtelsygdomme, der kan sætte du med en højere risiko for at få MTC.

Påvirker parathyroidea skjoldbruskkirtlen?

Selvom parathyroids er meget tæt på skjoldbruskkirtlen kirtel anatomisk, har de ingen relateret funktion. Det skjoldbruskkirtlen kirtel regulerer kroppens stofskifte, mens parathyroid kirtler regulerer calciumniveauer og har ingen effekt på stofskifte.

Anbefalede: