Hvad er Ceruminøs hyperplasi kat?
Hvad er Ceruminøs hyperplasi kat?

Video: Hvad er Ceruminøs hyperplasi kat?

Video: Hvad er Ceruminøs hyperplasi kat?
Video: Severe Ceruminous Gland Hyperplasia 2024, September
Anonim

Ceruminous Kirteladenom/adenokarcinom. Ceruminøse kirteladenomer opstår fra specialiserede apokrine svedkirtler i det ydre øre. Adenomet ligner stort set ceruminous cystisk hyperplasi , en nonneoplastisk vækst også almindelig i kat der er forbundet med kronisk otitis externa.

På denne måde, hvad er ceruminøse kirtler?

Keruminøse kirtler er enkle, spolede, rørformede kirtler består af et indre sekretorisk lag af celler og et ydre myoepithelial lag af celler. De er klassificeret som apokrine kirtler . Det kirtler drænes i større kanaler, som derefter dræner ind i de beskyttelseshår, der ligger i den ydre hørekanal.

Derudover, hvad er Ceruminøse kirtler quizlet? Keruminøse kirtler . -Findes kun i den ydre øregang. -Deres sekretion kombineres med talg og døde epitelceller for at danne ørevoks (cerumen) -Enkel, oprullet rørformet kirtler med kanaler, der fører til hudoverfladen.

Så får katte cyster?

Cyster . Cyster er hule strukturer, der er fyldt med en væske eller andet materiale. I modsætning til bylder, cyster er ikke forårsaget af infektion, men de kan blive sekundært inficerede. Katte kan udvikle en enkelt hud cyste eller flere over en periode, og de kan forekomme når som helst i en kattens liv.

Hvad forårsager polypper i kattens ører?

Feline inflammatorisk polypper (nasopharyngeal, midterste øre , aural) er godartede vækster, der stammer fra midten øre af katte og kan resultere i obstruktion af øvre luftveje, otitis externa og otitis media. Oprindelsen og årsag er ukendte, men det menes at polypper opstår som følge af langvarig betændelse.

Anbefalede: