Hvad er den sproglige arterie?
Hvad er den sproglige arterie?

Video: Hvad er den sproglige arterie?

Video: Hvad er den sproglige arterie?
Video: Kredsløbet: Blodkarrene 2024, September
Anonim

Lingual arterie . Det lingual arterie (latin: arteria lingualis) er en gren af det ydre halspulsår pulsåre der leverer tunge og mundbund. Det lingual arterie opstår medialt fra den eksterne halspulsåre på niveau med den større hornhinde i hyoidbenet.

Er der desuden en arterie i tungen?

Vener i tunge . Hypoglossalnerven er blevet forskudt nedad i dette præparat ( lingual arterie mærket i midten til venstre). Det lingual arterie stammer fra den ydre halspulsåre mellem den overlegne skjoldbruskkirtel pulsåre og ansigtsbehandling pulsåre . Det kan let placeres i tunge.

For det andet, hvorfor ansigtspulsåren er snoet? Det ansigtsarterie er bemærkelsesværdigt kronglet . Dette er for at imødekomme sig selv nakkebevægelser som f.eks. Svælget i deglutition; og ansigtsbehandling bevægelser som underkæbens, læbernes og kindernes bevægelser.

Hvilken arterie forsyner også tungen?

ekstern halspulsåren

Er der arterier i dit ansigt?

Ansigtsbehandling pulsåre . Også kendt som den ydre maxillary, ansigtet pulsåre forgrener den ydre halspulsåre pulsåre , og det betjener komponenterne af ansigtet . Det ender under øjet, men der det kaldes det kantede pulsåre . Ansigtsbehandling pulsåre forgrener sig til mange mindre blodkar omkring ansigt og mundhule.

Anbefalede: