Hvad er et tunnelkateter?
Hvad er et tunnelkateter?

Video: Hvad er et tunnelkateter?

Video: Hvad er et tunnelkateter?
Video: hvad er et molekyle? 2024, Juli
Anonim

EN tunneleret midterlinjen er et tyndt rør ( kateter ), der placeres i en vene til langvarig brug. Det placeres oftest i nakken (indre hals), men kan også placeres i lysken (lårbenet), leveren (transhepatisk), brystet (subclavian) eller ryggen (translumbar). Det kateter er tunneleret under huden.

Heraf, er en PICC -linje et tunnelkateter?

En perifert indsat central kateter , eller PICC linje (sig "vælg"), er en central venøs kateter indsat i en vene i armen frem for en vene i nakken eller brystet. Tunnelkateter . Denne type kateter indsættes kirurgisk i en vene i nakken eller brystet og føres under huden.

På samme måde, hvad er et tunnelkateter vs ikke -tunneleret? I tunneleret , laves der først en tunnel og derefter kateter indsættes og avanceres. Ikke - tunneleret er gennem en kort kanal, der er fra hudindføringsstedet direkte ind i kanyleringspunktet.

Folk spørger også, hvad er et ikke -tunneleret kateter?

EN ikke - tunneleret central linje er en type kortsigtet IV kateter . EN ikke - tunneleret central linje kan sættes i en stor vene nær din hals, bryst eller lyske. Inden du forlader hospitalet, vil du blive vist, hvordan du bruger, skyller og plejer din centrale linje.

Hvad bruges en tunneleret Cath til?

EN tunnelkateter er en fleksibel kateter (tyndt rør), der sættes i en vene i brystet. EN tunnelkateter måske plejede : Tag blodprøver. Giv væske. Giv kemoterapi og anden medicin.

Anbefalede: