Hvor er min brachialarterie?
Hvor er min brachialarterie?

Video: Hvor er min brachialarterie?

Video: Hvor er min brachialarterie?
Video: Artigeardit, Lamin - Hvor Fuck Er Min Drink? 2024, Juni
Anonim

Brachialarterien er et større blodkar placeret i det overarm og er det hovedleverandør af blod til det arm og hånd. Brachialarterien fortsætter fra det aksillær pulsåre på det skulder og bevæger sig ned det undersiden af det arm.

Hvor er brachialarterien derfor placeret?

Det brachialarterie er den (øverste) arms største blodkar. Det er fortsættelsen af aksillæret pulsåre ud over den nedre margen på teres major muskel. Den fortsætter ned ad armens ventrale overflade, indtil den når den cubital fossa ved albuen.

Ved siden af ovenstående, hvor deler brachialarterien sig? Det brachialarterie (Fig. 525) begynder ved den nederste kant af senen på Teres major, og når den går ned ad armen, ender den cirka 1 cm. under albuens bøjning, hvor den deler sig i radial og ulnar arterier.

Derudover, hvor udkulterer du brachialarterien?

Det brachial pulsen palperes lige over albuens vinkel ("antecubital fossa"). Et gruppemedlem tager et stetoskop på, med ørestykkerne på hovedstykket vinklet fremad. Stetoskopets optagelsesende er snoet, så membranen og ikke klokken aktiveres.

Hvorfor kan jeg ikke mærke min brachialarterie?

hvis du ikke kan mærke pulsen, prøv at trykke lidt hårdere ind i din arm. Det brachialarterie er dybt inde i musklen, så det kan tage lidt blidt pres til føle . Hvis du stadig kan ikke find pulsen, bevæg fingrene rundt i den cubitale fossa, indtil du føle et dunk. Trykket skal være blidt og let.

Anbefalede: