Hvad gjorde Little Albert -eksperimentet uetisk?
Hvad gjorde Little Albert -eksperimentet uetisk?

Video: Hvad gjorde Little Albert -eksperimentet uetisk?

Video: Hvad gjorde Little Albert -eksperimentet uetisk?
Video: Joi Lansing on TV: American Model, Film & Television Actress, Nightclub Singer 2024, Juni
Anonim

Watson og Rayner gjorde ikke udvikle et objektivt middel til at evaluere Alberts reaktioner, i stedet for at stole på deres egne subjektive fortolkninger. For det andet er eksperiment rejser også mange etiske bekymringer. Det Lille Albert -eksperiment ikke kunne udføres efter nutidens standarder, fordi det ville være uetisk.

Hvad var der galt med Little Albert -eksperimentet i forhold til dette?

Kritisk læsning af Watson og Rayners (1920) rapport afslører lille beviser det enten Albert udviklet en rottefobi eller endda at dyr konsekvent fremkaldte hans frygt (eller angst) under Watson og Rayners eksperiment.

hvad er det etiske problem med Watsons berømte eksperiment med Little Albert og rotten? Den første major etisk bekymring vi stødte på i denne eksamensperiode var den af Watson og hans " Lille Albert " undersøgelse. Den moderne kode for etik fordømmer at fremkalde frygtreaktioner fra menneskelige deltagere, medmindre deltageren er blevet gjort opmærksom på og givet samtykke på forhånd.

Er Little Albert -eksperimentet i denne forbindelse etisk?

ifølge dagens etisk standarder, ville selve undersøgelsens art blive betragtet som uetisk, da den ikke beskyttede Albert fra psykologisk skade, fordi formålet var at fremkalde en frygtstilstand. Mange kilder hævder det Lille Albert blev brugt som emne i undersøgelsen uden tilladelse fra sin mor.

Hvad var hypotesen om Little Albert -eksperimentet?

Formålet med eksperiment Watson ønskede at udføre psykologiforskningen for at støtte hans hypotese at børn havde en medfødt frygt, der ville resultere i deres reaktioner, når de hørte høje lyde.

Anbefalede: