Hvad er en masselæsion?
Hvad er en masselæsion?

Video: Hvad er en masselæsion?

Video: Hvad er en masselæsion?
Video: Liver Lesion, Mass, Cancer. Should We Be Concerned? 2024, Juli
Anonim

Kapitel 28 - Masselæsioner - Neoplasma. Når den er intrakranial masselæsion er observeret på billeddannelsesstudierDer er flere potentielle årsager til at overveje i differentialdiagnosen. Tumorer, både ondartede og godartede, er de mest almindelige masselæsioner påvirker det intrakranielle og intraspinale indhold.

Spørgsmålet er også, er en læsion og en tumor det samme?

En godartet læsion er ikke-kræft, mens amalignant læsion er kræftsyg. (I et røntgenbillede af tolvfingertarmen, et bull's eye læsion kan repræsentere en svulst med anulcer (krater) i midten.) En mønt læsion er en rundskygge, der ligner en mønt på et røntgenbillede af brystet. Det er også normalt på grund af a svulst.

hvad betyder en læsion? EN læsion er enhver skade eller unormal ændring i væv af en organisme, normalt forårsaget af sygdom eller traumer. Læsion stammer fra det latinske laesio "skade". Læsioner kan forekomme hos planter såvel som dyr.

Ved også, er en læsion en tumor eller cyste?

EN cyste er en vævsæk, der er fyldt med et andet stof, såsom luft eller væske. Tumorer er faste vævsmasser. Cyster kan dannes overalt på kroppen, herunder på knogler og blødt væv. Tumorer kan også vokse næsten overalt i kroppen.

Hvad er en masselæsion i hjernen?

Hjerneskader ( læsioner på det hjerne ) refererer til enhver form for unormalt væv i eller på hjerne væv. Store typer af hjerneskader aretraumatisk, infektiøs, ondartet, godartet , vaskulær, genetisk, immun, plak, hjerne celledød eller funktionsfejl, andioniserende stråling.

Anbefalede: