Hvor er Quadrigeminal -cisternen?
Hvor er Quadrigeminal -cisternen?

Video: Hvor er Quadrigeminal -cisternen?

Video: Hvor er Quadrigeminal -cisternen?
Video: Hva er Gründerøkonomi 2024, Juli
Anonim

Det firkantet cisterne er en udvidelse af det subaraknoide rum mellem spleniet i corpus callosum og den overlegne overflade af lillehjernen; den strækker sig mellem lagene i den tredje ventrikels tela chorioidea og indeholder den store cerebrale vene og pinealkirtlen.

Tilsvarende, hvad er cisterner i hjernen?

Cisterner er åbninger i det subaraknoide rum i hjerne skabt ved en adskillelse af arachnoid og Pia mater.

Hvad er også Quadrigeminal cistern lipoma? Quadrigeminal cisterne lipoma . Dr Rohit Sharma og A. Quadrigeminale cisterne lipomer udgør cirka 25% af intrakranielt lipomer og er placeret inden for firkantet cisterne . De kan være forbundet med hypoplasi af inferior colliculus eller agenese af corpus callosum.

hvad er den omgivende cisterne?

Det omgivende cisterne er en tynd, arklignende forlængelse af quadrigeminalen cisterne der strækker sig lateralt omkring midthjernen og bag på thalamien. Begrebet " omgivende cisterne "kan bruges til at henvise til disse forbindelser og quadrigeminal cisterne som en helhed.

Hvor er basalcisternerne?

Det interpedunculære cisterne (eller basal cisterne ) er en af subaraknoiderne cisterner . Det er et bredt CSF-fyldt hulrum mellem de to tindingelapper fremad og omslutter cerebral peduncles såvel som strukturer indeholdt i den interpedunculære fossa.

Anbefalede: