Hvad er en cisterne i hjernen?
Hvad er en cisterne i hjernen?

Video: Hvad er en cisterne i hjernen?

Video: Hvad er en cisterne i hjernen?
Video: Stråling Overalt omkring Os: Hvor Farligt Er Det? 2024, Juli
Anonim

Cisterner er åbninger i det subaraknoide rum i hjerne skabt ved en adskillelse af arachnoid og Pia mater.

Bare hvad er basal cisterne?

Det interpedunculære cisterne (eller basal cisterne ) er en af subaraknoiderne cisterner . Det er et bredt CSF-fyldt hulrum mellem de to tindingelapper fremad og omslutter cerebral peduncles såvel som strukturer indeholdt i den interpedunculære fossa. Det er kontinuerligt forrest med suprasellaren cisterne.

Hvilken subaraknoid cisterne kommunikerer dårligere end den præpontinske cisterne ved siden af ovenstående? Pontinen cisterne , eller præfontineret cisterne , er en CSF-fyldt subarachnoid cisterne placeret ventral til pons og dorsal til clivus. Det er sammenhængende med pontocerebellar cisterner lateralt, interpeduncular cisterne overlegent og føredullært cisterne ringere.

Her, hvor er Quadrigeminal -cisternen?

Det firkantet cisterne er en udvidelse af det subaraknoide rum mellem spleniet i corpus callosum og den overlegne overflade af lillehjernen; den strækker sig mellem lagene i den tredje ventrikels tela chorioidea og indeholder den store cerebrale vene og pinealkirtlen.

Hvad betyder Cisterna Magna?

Medicinsk Definition af cisterna magna : et stort subarachnoid mellemrum mellem den caudale del af lillehjernen og medulla oblongata.

Anbefalede: