Hvad er dialysat konduktivitet?
Hvad er dialysat konduktivitet?

Video: Hvad er dialysat konduktivitet?

Video: Hvad er dialysat konduktivitet?
Video: Dialysate Conductivity(CD) CalculationBy HD Machine 2024, Juli
Anonim

Det ledningsevne af dialysevæske . Dialysevæske består af en opløsning af uorganiske salte, der dissocieres i elektrisk ladede ioner. Disse ioner kan bevæge sig i et elektrisk felt, hvilket giver saltopløsningen elektrisk ledende egenskaber, kaldet ledningsevne.

Hvorfor kontrollerer vi ligeledes ledningsevne i dialyse?

Det ledningsevne indstilling af dialyse maskine svarer direkte til natriumniveauet i dialysatet. En højere ledningsevne betyder et højere natriumniveau i dialysatet og omvendt. Ved at ændre ledningsevne ønsket, vi kan fortælle maskinen, hvilket natriumniveau vi ville som blodet, der skal udsættes for.

hvad er der i dialysatløsningen? Dialysat , også kaldet dialyse væske, dialyseopløsning eller bad, er en løsning rent vand, elektrolytter og salte, såsom bicarbonat og natrium. Formålet med dialysat er at trække toksiner fra blodet ind i dialysat . Den måde, det fungerer på, er gennem en proces kaldet diffusion.

Hvad er følgelig det acceptable område for dialysatkonduktivitet?

Det ledningsevne målinger skal være i a rækkevidde på 12-16 mS/cm. Det dialysat opløsningen er særligt velegnet til denne type måling, da det dybest set er en saltblanding i vand.

Hvad ville der ske, hvis dialysatkonduktiviteten er for lav?

For lavt dialysat natrium er ansvarlig for intradialytiske intolerans symptomer, hvorimod også højt natrium kan føre til langvarig vandnatriumoverbelastning med kardiovaskulære farer (hypertension, venstre hjertesvigt).

Anbefalede: