Hvad forårsager tyktarmsobstruktion?
Hvad forårsager tyktarmsobstruktion?

Video: Hvad forårsager tyktarmsobstruktion?

Video: Hvad forårsager tyktarmsobstruktion?
Video: Small Bowel Obstruction (SBO) | Risk Factors, Causes, Signs & Symptoms, Diagnosis, Treatment 2024, Juli
Anonim

Den mest almindelige årsager af stor - tarmhinder (LBO) er kolon karcinom og volvulus. Ca. 60% af mekaniske LBO'er er forårsaget ved maligniteter er 20% forårsaget ved divertikulær sygdom, og 5% er resultatet af tyktarmsvolvulus.

Hvad er symptomerne på tyktarmsobstruktion tilsvarende?

  • Ikke i stand til at passere gas.
  • Ikke i stand til at have afføring.
  • Kvalme.
  • Opkastning.
  • Abdominal oppustethed og hævelse.
  • Mavesmerter, normalt krampe.

For det andet, hvor længe kan du leve med tarmobstruktion? Uden væsker (enten som slurke, ischips eller intravenøst) mennesker med komplet tarmobstruktion overlever oftest en uge eller to. Nogle gange er det kun et par dage, nogle gange som lang som tre uger. Med væsker kan overlevelsestiden forlænges med et par uger eller endda en måned eller to.

Også at vide er, hvordan behandles en tyktarmsobstruktion?

Alle forhindringer vil være behandlet med IV -væsker og elektrolytkorrektion. Lejlighedsvis placeres et nasogastrisk rør for at fjerne væske og gas, der bakker op i det øvre fordøjelseskanal. Medicin bruges til at hjælpe med kvalme og svære smerter. En komplet obstruktion kan kræve kirurgi eller stenting.

Hvordan kan du se forskellen mellem en lille og tyktarmen obstruktion?

I obstruktion af tyndtarmen , smerten har en tendens til at være kolik (kramper og intermitterende) i naturen, med spasmer, der varer et par minutter. Smerten har en tendens til at være central og midt i maven. Opkastning kan forekomme før forstoppelse. I obstruktion af tyktarmen , smerten føles lavere i maven, og spasmerne varer længere.

Anbefalede: