Hvorfor bliver jeg ved med at få en stye i det samme øje?
Hvorfor bliver jeg ved med at få en stye i det samme øje?

Video: Hvorfor bliver jeg ved med at få en stye i det samme øje?

Video: Hvorfor bliver jeg ved med at få en stye i det samme øje?
Video: Eyelid Stye- expression and treatment 2024, Juli
Anonim

Den mest almindelige årsag til a stye er infektion med bakterier kaldet stafylokokker. Halvfems procent af styes er forårsaget af disse bakterier. Hvis du har blefaritis (betændelse på kanten af øjenlåget), er du mere tilbøjelig til at udvikle styes . Blefaritis påvirker normalt begge dele øjne og forårsager irritation og rødme.

Hvad forårsager i denne forbindelse hyppige styes?

Mest styes er forårsaget af Staphylococcus, en type bakterier, der lever på din hud og normalt er ufarlige. Når bakterierne overføres til dit øje og bliver fanget i en kirtel eller hårsæk, de årsag en infektion. Berøring eller gnidning af dit øje er den mest almindelige måde, hvorpå bakterier kan overføres.

Ved også, hvordan stopper du tilbagevendende styes?

  1. Vask makeup af inden sengetid, så øjensækkene ikke bliver tilsluttet natten over.
  2. Udskift øjenmakeup hver sjette måned for at undgå bakterievækst.
  3. Vask dine hænder regelmæssigt, når du bruger kontaktlinser.
  4. Hvis du har allergi, må du ikke gnide dine øjne.

Hvad betyder det ligeledes, hvis en stye bliver ved med at vende tilbage?

Læg heller ikke udløbet makeup, brugte håndklæder eller beskidte hænder på dine øjenlåg. Et ømt sted nær dine øjenvipper kan være et tidligt advarselstegn på en stye . Hvis din styes kommer tilbage igen og igen kan det være et tegn på en kronisk tilstand kaldet blefaritis eller acne rosacea.

Er øjenstier forårsaget af stress?

EN stye stammer normalt fra en bakteriel infektion, der årsager en blokeret øjenlåg oliekirtel eller tilstoppet øjenvipper follikel. Stress og hormonelle ændringer kan også medføre en stye . Blefaritis, som er en tilstand, der årsager øjenlågene til at blive betændt, ofte er forbundet med styes og chalazia. Så er rosacea, en hudtilstand.

Anbefalede: