Er milt en endokrin kirtel?
Er milt en endokrin kirtel?

Video: Er milt en endokrin kirtel?

Video: Er milt en endokrin kirtel?
Video: Putin vil bestemme nyhederne i Rusland | Gør krig pasta dyrere? | Ultra Nyt 2024, Juli
Anonim

Abstrakt. MULIGHEDEN ved milt fungerer som en endokrine organ har været mistænkt i lang tid. Det er også vist, at denne funktion af milt er under kontrol af hypofysen og binyrebarken.

Er milten på samme måde en del af det endokrine system?

Det blev oprindeligt accepteret, at milt filtrerer ikke kun blod, men er et vigtigt reguleringscenter for kroppens immun-metaboliske- endokrine netværk.

Er ovarie derudover en endokrin kirtel? Det æggestokke ligesom deres mandlige modstykke, testiklerne, er kendt som gonader. Ud over deres rolle i produktionen af æg, den æggestokke har også den sondring at være en endokrine kirtel fordi de udskiller hormoner-primært østrogen og progesteron-der er afgørende for normal reproduktiv udvikling og fertilitet.

Heraf er milt en kirtel?

Det milt er et organ, der findes i stort set alle hvirveldyr. Ligner i struktur til en stor lymfeknude, fungerer den primært som et blodfilter.

Påvirker milt blodsukkeret?

Det bugspytkirtel kan stoppe med at producere insulin af forskellige årsager. Dårlig kost, fedme og en genetisk disposition for tilstanden er blandt de mest almindelige årsager til diabetes . Det milt er et knytnæveorgan i lymfesystemet, der fungerer som filter for blod.

Anbefalede: