Hvad er en LVAD hjertepumpe?
Hvad er en LVAD hjertepumpe?

Video: Hvad er en LVAD hjertepumpe?

Video: Hvad er en LVAD hjertepumpe?
Video: Life with an LVAD - Jim's Story 2024, Juli
Anonim

En venstre ventrikulær hjælpeanordning ( LVAD ) er en pumpe som vi bruger til patienter, der er nået slutfasen hjerte fiasko. Vi implanterer kirurgisk LVAD , en batteridrevet, mekanisk pumpe , som derefter hjælper venstre ventrikel (hoved pumpning kammer i hjerte ) pumpe blod til resten af kroppen.

På samme måde, hvor længe kan en person leve med en LVAD?

Blandt de 18 patienter er mediantiden fra LVAD implantation til døden var 16 dage (interval 1-270 dage), hvor 5 døde inden for en uge efter implantation.

Tilsvarende, hvad er en hjertepumpe? En ventrikulær hjælpeanordning (VAD) er en mekanisk pumpe der bruges til at understøtte hjerte funktion og blodgennemstrømning hos mennesker, der har svækkede hjerter. Enheden tager blod fra et nedre kammer i hjerte og hjælper pumpe det til kroppen og vitale organer, lige som en sund hjerte ville.

Så hvordan fungerer en LVAD hjertepumpe?

Det LVAD implanteres under åbning hjerteoperation . Et rør leverer derefter dette blod fra enheden til aorta (den store arterie, der tager blod fra hjerte til resten af kroppen. Det arbejder ved pumpning blod ved kontinuerlig strømning fra venstre ventrikel til aorta.

Har du en puls med en LVAD?

Et løbehjul i pumpen centrifugerer tusinder af gange i minuttet, hvilket resulterer i kontinuerlig blodgennemstrømning, hvilket betyder LVAD patienter gør det ikke have en puls eller målbart blodtryk. Normalt en EMS -udbyder ville give brystkompressioner til en patient uden en puls , men en LVAD patienten behøver ikke brystkompressioner.

Anbefalede: