Hvordan transporteres proteiner fra ER til Golgi?
Hvordan transporteres proteiner fra ER til Golgi?

Video: Hvordan transporteres proteiner fra ER til Golgi?

Video: Hvordan transporteres proteiner fra ER til Golgi?
Video: Proteins Transport in Golgi I Cisternal Maturation vs Vesicular Transport IAnimated Tutorial 2024, Juli
Anonim

Korrekt foldet og samlet proteiner i ER er pakket i COPII-belagt transportere vesikler, der klemmer af fra ER membran. Det Golgi apparat fordeler de mange proteiner og lipider, som den modtager fra ER og derefter modificerer plasmamembranen, lysosomer og sekretoriske vesikler.

På samme måde bevæger last sig gennem Golgi?

Protein lastbevægelser fra ER til Golgi , er ændret inden for Golgi , og sendes derefter til forskellige destinationer i cellen, herunder lysosomer og celleoverfladen. Det Golgi behandler proteiner fremstillet af endoplasmatisk retikulum ( ER ), før de sendes ud til cellen.

For det andet, går alle proteiner gennem Golgi? De fleste proteiner transporteres derefter til Golgi apparat i membranvesikler. Nogle proteiner skal dog blive i ER og gøre deres job der. Disse destinationer omfatter lysosomer, plasmamembranen og cellens ydre.

Heraf, hvordan transporterer det endoplasmatiske retikulum proteiner?

Det endoplasmatisk retikulum tjener mange generelle funktioner, herunder foldning af protein molekyler i sække kaldet cisternae og transportere af syntetiseret proteiner i vesikler til Golgi -apparatet.

Hvilken organel er ansvarlig for transport af proteiner?

Endoplasmatisk retikulum

Anbefalede: