Hvilke antipsykotika er antikolinerge?
Hvilke antipsykotika er antikolinerge?

Video: Hvilke antipsykotika er antikolinerge?

Video: Hvilke antipsykotika er antikolinerge?
Video: Hvilke bær har flest antioxidanter? 2024, Juli
Anonim

Lav-potente FGA'er og clozapin er højst sandsynligt at forårsage antikolinerge virkninger ; olanzapin og quetiapin har vist sig at gøre det ved høje doser.

Simpelthen så, er quetiapin et antikolinerge middel?

Det betyder quetiapin er en dopamin, serotonin og adrenerg antagonist og en kraftig antihistamin med nogle antikolinerge ejendomme. Quetiapin binder stærkt til serotoninreceptorer; stoffet virker som delvis agonist ved 5-HT1A receptorer.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvilket antipsykotikum er mindst tilbøjeligt til at forårsage tardiv dyskinesi? Risperidon , olanzapin , quetiapin , og clozapin har en lav risiko for tardiv dyskinesi.

Ved også, er olanzapin et antikolinerge lægemiddel?

En model af antikolinerge aktivitet af atypisk antipsykotisk medicin . BAGGRUND: Atypiske antipsykotika clozapin , olanzapin , og quetiapin har betydelig affinitet for de muskarine receptorer in vitro, mens aripiprazol, risperidon , og ziprasidon ikke.

Hvilket SSRI har den mest antikolinerge effekt?

Det selektive serotonin genoptagelseshæmmere (SSRI'er), f.eks citalopram (Celexa ) og duloxetin (Cymbalta), bruges ofte til behandling af depression hos mennesker i alle aldre. Nogle af dem har stærkere antikolinerge bivirkninger end andre, men overordnet set har de en relativt lav antikolinerg effekt.

Anbefalede: