Hvad er Birch xylitol sødemiddel?
Hvad er Birch xylitol sødemiddel?

Video: Hvad er Birch xylitol sødemiddel?

Video: Hvad er Birch xylitol sødemiddel?
Video: What is Xylitol? – Dr.Berg 2024, Juni
Anonim

Xylitol er en naturligt forekommende alkohol, der findes i de fleste plantematerialer, herunder mange frugter og grøntsager. Det er udvundet fra birk træ til at lave medicin. Xylitol er meget udbredt som en sukkererstatning og i "sukkerfrit" tyggegummi, mynter og andre slik.

På samme måde bliver det spurgt, er birk xylitol godt for dig?

Som sødemiddel, xylitol er et glimrende valg. Hvorimod nogle sødestoffer kan forårsage sundhed risici, undersøgelser viser det xylitol har faktisk sundhed fordele. Det øger ikke blodsukker eller insulin, udsulter de plakproducerende bakterier i din mund og fodrer venlige mikrober i dit fordøjelsessystem.

Er xylitol eller stevia også bedre? Begge er bedre for dit smil end sukker, så hvilket skal du vælge? For mange mennesker afhænger præferencen af det ene sødemiddel frem for det andet efter smag. Xylitol smager ikke anderledes end sukker, men det er cirka 5% mindre sødt. Stevia -på den anden side-har en lakrids-eftersmag, som nogle måske ikke bryder sig om.

Spørgsmålet er også, hvad er xylitol, og er det godt for dig?

Xylitol er en sukkererstatning med lavt kalorieindhold med et lavt glykæmisk indeks. Nogle undersøgelser tyder på, at det også kan forbedre tandlægen sundhed , forhindrer øreinfektioner og har antioxidantegenskaber. Xylitol er en sukkeralkohol, som er en type kulhydrat og faktisk ikke indeholder alkohol.

Er xylitol et kunstigt sødemiddel?

Xylitol og stevia betragtes begge kunstige sødestoffer , selvom de forekommer naturligt i naturen. Da ingen af dem indeholder noget faktisk sukker, er de nyttige alternativer til folk, der skal overvåge deres sukkerindtag, f.eks. Personer med diabetes eller dem, der forsøger at tabe sig.

Anbefalede: