Hvad er Carina i luftvejene?
Hvad er Carina i luftvejene?

Video: Hvad er Carina i luftvejene?

Video: Hvad er Carina i luftvejene?
Video: Respiratory System Introduction - Part 2 (Bronchial Tree and Lungs) - 3D Anatomy Tutorial 2024, Juli
Anonim

En højderyg i bunden af luftrøret (luftrøret), der adskiller åbningerne til højre og venstre hovedbronkier (de store luftgange, der fører fra luftrøret til lungerne). Også kaldet luftrør carina.

Hvilken funktion har Carina her i luftvejene?

Det luftrøret (luftrør) strækker sig fra laryngopharynx på niveau med cricoidbrusk øverst til carina (også kaldet tracheal bifurcation). C-formede bruskringe forstærker og beskytter luftrør for at forhindre det i at kollapse. Carinaen er en kamformet struktur på niveau med T6 eller T7.

Udover ovenstående, hvad er Carina? I anatomi, den carina er en bruskryg i luftrøret, der opstår mellem delingen af de to hovedbronkier.

Man kan også spørge, hvor er respirationssystemet i Carina placeret?

Svar og forklaring: Den carina er bifurkationen, hvor luftrøret spalter sig for at danne højre og venstre bronkier. det er befinde sig på den nedre ende af luftrøret.

Hvad er hovedfunktionen af de nedre luftveje?

Det nedre åndedrætssystem , eller nedre luftveje , består af luftrøret, bronkierne og bronchiolerne og alveolerne, der udgør lungerne. Disse strukturer trækker luft ind fra overdelen åndedrætsorganerne , absorberer ilt og frigiver kuldioxid i bytte.

Anbefalede: