Hvad er en blå bloater og en pink puffer?
Hvad er en blå bloater og en pink puffer?

Video: Hvad er en blå bloater og en pink puffer?

Video: Hvad er en blå bloater og en pink puffer?
Video: COPD - Overview and Pathophysiology (PART I) 2024, Juli
Anonim

Det blå oppustninger ”Repræsenterer dem, der har kronisk bronkitis og” lyserøde puffer ” repræsenterer patienter med emfysem. Patienter med kronisk bronkitis vil have symptomer som åndenød, kronisk hoste, overdreven slimproduktion og hvæsen, som kan føre til pulmonal hypertension.

Heraf, hvad er en blå oppustning?

Blå oppustethed er et generaliseret udtryk, der henviser til en person, der er blå og overvægtig. De præsenterer normalt med åndenød, og de har en kronisk hoste. Det er en gammel betegnelse for det, vi nu ville genkende som alvorlig kronisk bronkitis. Ved blå , vi mener huden omkring deres læber og fingerspidser.

Hvorfor forårsager kronisk bronkitis på samme måde cyanose? Cyanose sker normalt, når iltniveauet i blodet er under 90%. Lungeskader hos mennesker med KOL kan forhindre deres blodlegemer i at optage nok ilt fra luftsækkene i lungerne. For eksempel, kronisk bronkitis årsager luftvejene, der fører ind i lungerne for at blive irriterede og hævede.

Folk spørger også, hvorfor er der blå bloatere?

De slimforede rør er et ideelt ynglested for bakterielle infektioner. Mennesker med kronisk bronkitis kaldes nogle gange blå oppustethed ” på grund af deres blålig-farvede hud og læber. Blå oppustethed tager ofte dybere vejrtrækninger, men kan ikke optage den rigtige mængde ilt.

Hvad er restriktiv lungesygdom?

Restriktive lungesygdomme er en kategori af ekstrapulmonal, pleural eller parenkymal respiratorisk sygdomme der begrænser lunge ekspansion, hvilket resulterer i et fald lunge volumen, et øget åndedrætsarbejde og utilstrækkelig ventilation og/eller iltning.

Anbefalede: