Hvorfor forårsager Cushing-refleks bradykardi?
Hvorfor forårsager Cushing-refleks bradykardi?

Video: Hvorfor forårsager Cushing-refleks bradykardi?

Video: Hvorfor forårsager Cushing-refleks bradykardi?
Video: Cushing Reflex (intracranial hypertension) 2024, Juli
Anonim

Det Dæmpende refleks klassisk præsenterer sig som en stigning i systolisk og pulstryk, nedsat puls ( bradykardi ), og uregelmæssig åndedræt. Det er forårsaget ved øget tryk inde i kraniet. Som reaktion på stigende intrakranielt tryk (ICP) ændres respiratoriske cyklusser i regelmæssighed og sats.

Bare så, hvorfor forårsager ICP bradykardi?

Når det arterielle blodtryk overstiger intrakranielt tryk , genoprettes blodgennemstrømningen til hjernen. Det øgede arterielle blodtryk forårsaget ved CNS stimulerer iskæmisk respons baroreceptorerne i halspulsorganerne og bremser dermed pulsen drastisk ofte til et punkt bradykardi.

Hvad sker der desuden i Cushings triade? Cushings triade af tegn omfatter hypertension, bradykardi og apnø. Efterhånden som intrakranielt tryk fortsætter med at stige, vil patientens puls stige, vejrtrækningen bliver lav, perioder med apnø vil forekomme, og blodtrykket begynder at falde.

Så hvorfor opstår Cushings triade?

Cushings triade er ses når øget ICP reducerer den cerebrale blodgennemstrømning betydeligt. Et svar er udløst, der øger arterielt tryk for at overvinde det øgede ICP. Tegnene på Cushings triade er : Hypertension og et udvidet pulstryk (forskellen mellem det systoliske og diastoliske BP)

Hvad er det første tegn på øget intrakranielt tryk?

Tegn og symptomer Generelt omfatter symptomer og tegn, der tyder på en stigning i ICP hovedpine opkastning uden kvalme, okulære parese, ændret bevidsthedsniveau, rygsmerter og papillem. Hvis papilledema er langvarigt, kan det føre til synsforstyrrelser, optisk atrofi og til sidst blindhed.

Anbefalede: