Hvad passerer gennem jugular foramen?
Hvad passerer gennem jugular foramen?

Video: Hvad passerer gennem jugular foramen?

Video: Hvad passerer gennem jugular foramen?
Video: Structures passing through jugular foramen by a simple trick !! 2024, Juli
Anonim

Indhold. Kranienerver IX (glossopharyngeal), X (vagus) og XI (tilbehør) og inferior petrosal sinus og sigmoid sinus vene gå igennem det jugular foramen.

Heri, hvad sender jugular foramen?

Det halsformen kan opdeles i tre rum, hver med deres eget indhold: Det forreste rum sender inferior petrosal sinus. Det mellemliggende sender glossopharyngeal (IX), vagus (X) og accessoriske nerver (XI).

For det andet, hvad passerer gennem den hypoglossale kanal? Hypoglossal Nerve Det kommer ud af kraniet gennem hypoglossalkanalen i occipitalbenet. Det så passerer inferolateralt bag den indre halspulsåren og glossopharyngeal- og vagusnerverne til intervallet mellem arterien og den indre halsvenen.

Hvad passerer følgelig gennem halspulsforamen?

Det carotis kanalen er passagevejen i tidsbenet igennem som det interne carotis arterie kommer ind i den midterste kraniale fossa fra nakken. Kanalens indre åbning er foramen lacerum. Det transmitteres ind i kraniet, det indre carotis arterie og carotis plexus af nerver.

Hvilke fartøjer passerer gennem halspulverkanalen og halsforamen?

Det carotis højderyg adskiller halspuls kanal og jugular foramen . Meningeal grene af de stigende svælg og occipital arterier ind i halsformen . Glossopharyngeal, vagus og accessoriske nerver gå igennem det jugular foramen på den mediale side af jugular pære.

Anbefalede: