Hvad leverer den ringere skjoldbruskkirtelarterie?
Hvad leverer den ringere skjoldbruskkirtelarterie?

Video: Hvad leverer den ringere skjoldbruskkirtelarterie?

Video: Hvad leverer den ringere skjoldbruskkirtelarterie?
Video: What is INFERIOR THYROID ARTERY? What does INFERIOR THYROID ARTERY mean? 2024, Juli
Anonim

Inferior thyroidea arterie . Det ringere skjoldbruskkirtelarterie (latin: arteria thyreoidea underlegen ) er den største gren af thyrocervical stammen. Det forsyninger flere strukturer i nakken herunder skjoldbruskkirtlen kirtel, laterale muskler i overhalsen, strubehovedet, svælget, luftrøret og spiserøret.

Hvor kommer også ringere skjoldbruskkirtlen fra?

Det ringere skjoldbruskkirtelarterie er en pulsåre i nakken. Det stammer fra thyrocervical stammen og passerer opad foran vertebral pulsåre og longus colli muskel.

På samme måde, hvor kommer den overlegne skjoldbruskkirtelarterie fra? ( Superior skjoldbruskkirtlen arterie mærket øverst til venstre.) Den superior thyreoideaarterie stammer fra den ydre halspulsår pulsåre lige under niveauet for hyoidbenets større cornu og ender i skjoldbruskkirtlen kirtel.

Derudover, hvad leverer den overlegne skjoldbruskkirtlen?

Det overlegne forsyninger af skjoldbruskkirtlen det skjoldbruskkirtlen kirtel, infrahyoid nakkemuskler, væv i den øvre del af strubehovedet samt sternocleidomastoid og cricothyroid muskler. Det superior thyreoideaarterie i sit forløb afgiver følgende grene: infrahyoid pulsåre , overlegen strubehoved pulsåre.

Hvor er skjoldbruskkirtlen i forhold til strubehovedet?

Anatomisk placering Det ligger bag sternohyoid- og sternothyreoideamusklerne og slynger sig omkring cricoidbrusken og de øverste luftrørsringe. Det er ringere end skjoldbruskkirtlen brusk af strubehoved . Det kirtel er i det viscerale rum i nakken sammen med luftrøret, spiserøret og svælget.

Anbefalede: