Hvilken funktion har antennekirtlen?
Hvilken funktion har antennekirtlen?

Video: Hvilken funktion har antennekirtlen?

Video: Hvilken funktion har antennekirtlen?
Video: Nuukaillen l Second hand l Lomakin on l Arkivlog 2024, Juli
Anonim

De fungerer som osmoregulatoriske organer. Til eksempel i den antennale kirtel i ferskvandskrebs (Astacus) filtreres væske fra blodet til en endepose og passerer gennem en rørformet labyrint, hvor ioner genabsorberes, for at producere en hypotonisk urin, der passerer via en renal tubule til blære.

Hvad er funktionen af Coxal kirtel?

Det koks kirtel er en kirtel findes i nogle leddyr, til opsamling og udskillelse af urin. De findes i alle arachnider (med undtagelse af nogle Acari) og i andre chelicerater, såsom hestesko krabber. Det coxal kirtel menes at være homolog med antennen kirtel af krebsdyr.

Også, hvad er betydningen af antennekirtlerne for blå krabber? Det blå krabbe-antennekirtel ser så ud til at fungere som et volumenregulerende organ, der balancerer den osmotiske vandtilstrømning i gællerne, men ser ikke ud til at have udviklet nogle andre vigtig funktioner af den terrestriske hvirveldyrs nyre, såsom syre-baseregulering, nitrogenudskillelse eller elektrolytbesparelse.

Man kan også spørge, hvad er funktionen af de grønne kirtler i krebsen?

Grønne kirtler, også kaldet som antennale eller maksillære kirtler, hjælper med at udføre udskillelsesfunktioner hos krebs. Disse kirtler virker meget som nyrer hos mennesker og hjælpe krebs med at forblive sunde ved at fjerne giftige stoffer og affaldsprodukter i deres urin- og kredsløbssystemer.

Hvad er grønne kirtler hos leddyr?

Grønne kirtler er udskillelsesorganer for nogle leddyr som krebsdyr. De kaldes også antennal kirtler fordi disse kirtler er placeret nær bunden af større antenner. Hver kirtel har tre dele endepose, labyrint og blære.

Anbefalede: