Hvad bruges ikke -ioniserende stråling til?
Hvad bruges ikke -ioniserende stråling til?

Video: Hvad bruges ikke -ioniserende stråling til?

Video: Hvad bruges ikke -ioniserende stråling til?
Video: Диорама Ликвидация Аварии на Чернобыльской АЭС. Припять 2024, Juli
Anonim

Ikke - ioniserende stråling er relativt lavenergi stråling der ikke har nok energi til ionisere atomer eller molekyler. Det er placeret i den lave ende af det elektromagnetiske spektrum. Ikke - ioniserende stråling kilder omfatter elledninger, mikrobølger, radiobølger, infrarød stråling , synligt lys og lasere.

Ved også, hvad ikke-ioniserende stråling gør?

Ikke - ioniserende (eller ikke - ioniserende ) stråling henviser til enhver form for elektromagnetisk stråling at gør ikke bære nok energi pr. kvante (foton energi) til ionisere atomer eller molekyler-det vil sige helt at fjerne en elektron fra et atom eller et molekyle.

For det andet, er ikke -ioniserende stråling sikker? Ikke - ioniserende stråling findes i en bred vifte af arbejdsmiljøer og kan udgøre en betydelig sundhedsrisiko for potentielt udsatte arbejdere, hvis de ikke kontrolleres ordentligt. Ekstremt lav frekvens (ELF) stråling ved 60 HZ produceres af elledninger, elektriske ledninger og elektrisk udstyr.

Også spurgt, hvad er ioniserende og ikke -ioniserende stråling?

Gammastråler, røntgenstråler og den højere ultraviolette del af det elektromagnetiske spektrum er ioniserende der henviser til, at den nedre ultraviolette del af det elektromagnetiske spektrum og hele spektret under UV, herunder synligt lys (herunder næsten alle typer laserlys), infrarød, mikrobølger og radiobølger betragtes

Hvordan forårsager ikke-ioniserende stråling kræft?

Lad os starte med udsagnet om, at: Ikke - ioniserende stråling har ikke nok energi til at fjerne elektroner og kan derfor ikke forårsage kræft . Denne påstand består af to dele. Den første del ( ikke - ioniserende stråling har ikke nok energi til at fjerne elektroner) er baseret på foton energi og elektromagnetiske kræfter.

Anbefalede: